Programmaraad bewaakt grondbeginselen Kennis in je Kas

De onderzoeksprojecten die vanuit Kennis in je Kas worden gefinancierd, moeten allemaal een gewasoverstijgend karakter hebben. De beoordeling of onderzoeksvoorstellen voldoen aan de richtlijnen en passen binnen het budget van KijK is in handen van de programmaraad die jaarlijks vier keer bij elkaar komt.

Bij het onderzoeksprogramma Kennis in je Kas zit de ondernemer aan het stuur. Het is van én voor ondernemers. De Programma­raad, die bestaat uit negen telers, gaat over de hoofdlijnen van het onderzoek, het finan­cieel beheer en de honorering van projecten. De telers in de programmaraad zijn deels afkomstig uit de sierteeltsector en deels uit de groente- en fruitsector, benoemd door GroentenFruit Huis en Royal Flora Holland. Directeur Ruud Paauwe van Glastuinbouw Nederland is aan de programmaraad toegevoegd als secretaris en momenteel tevens waarnemend voorzitter. De overige leden zijn: Jan Mantel, Pieter Stolk, Arnoud van der Knaap en Marco Koolhaas (allen sierteelt) en Pleun van Duijn, André Kaashoek, Kees van Veen, Peter van Bree en Boudewijn van der Wal (namens glasgroentesector).

Financiële stand van zaken
Tijdens de bijeenkomst van maandag 11 januari heeft de programmaraad zich gebogen over diverse onderzoeksvoorstellen (zie apart bericht in deze nieuwsmail), maar ook gekeken naar de financiële stand van zaken en de inning. Voor 2019 heeft KijK inmiddels een bedrag ontvangen van € 2.250.000, er staat nog ruim € 400.000 open. Voor 2020 is € 2.200.000 ontvangen en staat nog ca. € 1.0001.00 open. Er zijn voor beide jaren ruim 200 bezwaren ontvangen, veelal over foutieve teelt- en areaalgegevens. Enkele tientallen bezwaren worden binnenkort voorgelegd aan de Commissie Bezwaar.

Meer nieuws