Ophalen kennisvragen

De komende maanden gebruiken we om, samen met kennisinstellingen, nieuwe projectvoorstellen te formuleren die voor co-financiering kunnen worden ingediend bij de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Begin april zet de Topsector de jaarlijkse nieuwe call online.
Door samen te werken in publiek-private samenwerkingen kunnen we via Kennis in Je Kas (KijK), grotere onderzoeken tot stand brengen. Hiermee kunnen we meer impact realiseren.
Formuleren kennisvragen voor water & plantgezondheid
De eerste stap is om als sector scherp te krijgen waar onze kennisvragen liggen binnen het Innovatieprogramma Plantgezondheid (het Nieuwe Doen in Plantgezondheid) en Water (Glastuinbouw Waterproof). Hiervoor is binnen de ondernemersgroepen Water en Plantgezondheid een uitvraag gedaan. De betrokken telersgroepen hebben dit besproken. De hieruit naar voren gekomen kennisvragen zijn aangevuld met vragen vanuit de praktijk.
Projectideeën beoordelen
De lijst met kennisvragen zal half maart worden gedeeld met meerdere kennisinstellingen. Zij kunnen dan aan de hand hiervan in april ideeën voor projecten indienen. Na een check of de binnengekomen ideeën passen binnen het programma, worden deze ideeën besproken in de Ondernemersgroep Water & Omgeving (Glastuinbouw Waterproof) en in de Ondernemersgroep Plantgezondheid (Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid). De kennisinstellingen ontvangen ook deze feedback vanuit de ondernemersgroepen. Wij vragen hen de voor ons relevante projectideeën verder uit te werken in een projectvoorstel. Glastuinbouw Nederland zal dit proces, samen met een aantal telers, nauw begeleiden.
Heeft u kennisvragen?
Kennisvragen zijn altijd welkom. Hebt u specifieke kennisvragen die binnen de call van Topsector T&U passen en waarvan u graag ziet dat wij deze meenemen in dit proces? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten en stuur ons een bericht.