Ondernemersgroep Kennis in je Kas (KijK) komt 2 mei 2018 bijeen

Op woensdag 2 mei vindt de eerste vergadering van de ondernemersgroep Kennis in je Kas (KijK) plaats. Vertegenwoordigers vanuit de afzetverenigingen Best of Four, Coforta, DOOR, Fossa Eugenia, Greenery Fruitmasters, Harvest House, Kompany, Van Nature, Zaltbommel, ZON, inclusief vertegenwoordiging van 'niet aangesloten' bij een afzetvereniging en een aantal leden van Royal FloraHolland en Plantion nemen hieraan deel.

Deze ondernemers zijn gevraagd mee te denken over nieuwe structuur en opzet van de drie onderzoeksprogramma’s Kas als Energiebron, Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid en Glastuinbouw Waterproof, waar onder andere de hoogte van de financiering en wijze van innen, stemverdeling en aansturing aan bod komen.

De groep komt de komende tijd een aantal keer bij elkaar. Dit moet vervolgens leiden tot een zwaarwegend advies richting de besturen van LTO Glaskracht Nederland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis en aangesloten telersverenigingen.

Ondernemerspeiling
De vorig jaar door ons gehouden ondernemerspeiling over financiering onderzoek had een positieve uitkomst, maar voor een gedragen vervolg stellen onze leden wel voorwaarden. Onder andere dat alle glastuinbouwbedrijven meebetalen. Daarnaast is meer invloed op de inhoud een voorwaarde, evenals cofinanciering door de overheid. In de ondernemersgroep willen we deze uitkomsten en voorwaarden gezamenlijk vertalen in een nieuwe, gedragen aanpak.

Meer nieuws