Henny van Gurp nieuwe programmamanager Kennis in je Kas

Henny van Gurp (55) is per 1 februari de nieuwe programmamanager van Kennis in je Kas (KijK). Op korte termijn gaat hij in die functie Piet Broekharst vervangen, die sinds de start van KijK programmamanager was. Henny van Gurp gaat zijn parttime functie voor KijK combineren met de functie van netwerkcoördinator Aardbei en Houtig kleinfruit onder glas bij Glastuinbouw Nederland.

De nieuwe programmamanager brengt veel tuinbouw- en glastuinbouwervaring mee. Voor zijn komst naar Stichting Kennis in je Kas en Glastuinbouw Nederland was hij ruim achttien jaar werkzaam voor de ZLTO, waar hij zich als programma- en projectmanager vooral bezig heeft gehouden met innovatie en transitietrajecten voor de plantaardige sectoren.

Samenwerking met telers
Van oorsprong komt Henny uit het onderzoek voor de glastuinbouw. Hij was werkzaam bij het toenmalige proefstation van PPO in Horst en het proefstation in Naaldwijk, dat nu businessunit Glastuinbouw is van Wageningen University & Research in Bleiswijk. In zijn onderzoeksperiode was hij onder andere nauw betrokken bij de introductie van de trostomaat medio jaren negentig van de vorige eeuw. “Ik werkte toen ook al veel met begeleidingscommissies van telers. Mooi dat ik nu weer op een vergelijkbare manier ga samenwerken met ondernemers in de glastuinbouw.”

Programmamanager
In zijn functie van programmamanager voor Stichting Kennis in je Kas komt de nadruk allereerst te liggen op het onderzoeksprogramma  Kas als Energiebron. “Deze gecombineerde functies vormen feitelijk een perfecte afspiegeling van mijn loopbaan in de glastuinbouw de afgelopen decennia. Ik heb erg veel zin om aan deze uitdagingen te beginnen”, zo geeft Henny van Gurp aan op zijn eerste werkdag in de nieuwe werkomgeving.

Meer nieuws